Residentie Moller krijgt steeds meer vorm (video)

WAALWIJK- Residentie Moller in Waalwijk krijgt steeds meer vorm. In het voormalige schoolgebouw van het Dr. Mollercollege worden 47 luxe appartementen gerealiseerd. In het eerste kwartaal van 2021 moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Het gezoem van bouwwerktuigen echoot langs de muren van het oude schoolgebouw van het Dr. Mollercollege, dinsdagmiddag. Nog een klein jaar en dan moet op deze locatie het pretentieuze Residentie Moller-project voltooid zijn. Nu, begin juni 2020, is te zien dat de werkzaamheden volgens plan verlopen.

47 huurappartementen komen in het oude schoolgebouw, elk met een eigen parkeerplaats. Het is de bedoeling dat mensen hier tot op hoge leeftijd zelfstandig kunnen wonen. In het complex zijn straks ook een restaurant, een loungeruimte, een bibliotheek en logeerruimtes voor gasten te vinden.

Wat opvalt, een klein jaar voor de oplevering: de statige uitstraling van het kenmerkende gebouw is gebleven. Wel wordt de transformatie van school naar seniorencomplex steeds nadrukkelijk zichtbaar. De oude speelplaats is verdwenen, net als de schoolkantine en de talloze klaslokalen. In plaats daarvan verrijzen de woningen.

Het Dr. Moller College is sinds enige jaren gevestigd aan de Olympiaweg, even verderop in Waalwijk.

Dronebeelden van de bouw:

Deel dit bericht met je vrienden!