RKC Waalwijk kan definitief aanhaken richting Europees voetbal

WAALWIJK - Wie voorafgaand aan het huidige Eredivisie-seizoen voorspeld had dat RKC Waalwijk ging strijden voor de plaatsen die recht geven aan play-offs voor Europees voetbal, was voor gek verklaard. Echter, dat is aan de vooravond van speelronde 25 wel het geval. Om bij die plaatsen definitief aan te haken, moet er vrijdag 10 maart gewonnen worden in Deventer, tegen het ploeterende Go Ahead Eagles.

De heren uit Overijssel zitten namelijk in een matige reeks van wedstrijden. Er werd sinds 15 januari maar twee keer gewonnen. De rest van de wedstrijden werden met een gelijkspel of nederlaag afgesloten. Daar tussendoor werd Go Ahead ook nog eens uit het bekertoernooi geknikkerd door ADO. RKC is de laatste wedstrijden beter in vorm aan het raken. Afgelopen weekend werd er dan wel verloren van PSV, maar tegen de clubs waar de punten gepakt moeten worden, doet RKC dat ook. De confrontatie in Waalwijk werd begin februari winnend afgesloten door de geel-blauwen, toen werd het 3-1.

De kansen liggen voor RKC dan ook bij hun eigen kunnen. De ploeg is op volle oorlogssterkte en heeft op papier meer voetballend vermogen dan de tegenstander van vrijdag. Met het niveau dat RKC in de tweede helft haalde tegen PSV, moeten de drie punten het streven zijn. De Eagles verloren vorige speelronde van Cambuur, maar mistten toen wel hun sterspeler Bobby Adekanye. Hij is er na een schorsing wel weer bij en is voor RKC een extra aandachtspunt.

De Adelaarshorst – het stadion van Go Ahead Eagles – is echter wel even andere koek voor RKC. De fans van Go Ahead staan er namelijk bekend om hun ploeg door een wedstrijd heen te kunnen slepen. FC Twente is daar het levende voorbeeld van, zij gingen kansloos met 2-0 onderuit in ‘de hel van Deventer’, zoals de fans hun stadion liefkozend noemen. Sowieso laten zij weinig steken vallen thuis. Alleen PSV en Feyenoord gingen er met ruime cijfers met de winst vandoor, maar verder heeft elke bezoekende ploeg het daar moeilijk gehad. Aan RKC de taak om zich daar volledig van af te sluiten en zich gewoon te richten op hun eigen spel.

Als dat lukt dan is de kans dat er wederom drie punten mee gaan naar Waalwijk best groot. Dan blijven de Waalwijkers hoe dan ook op plek acht, want de achterstand naar nummer zeven FC Utrecht is vijf punten. Die plek acht betekent normaal gesproken play-offs voor Europees voetbal, ervan uitgaande dat Spakenburg niet de beker wint.

Aftrap in De Adelaarshorst is vrijdag 10 maart om 20.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Richard Martens.

Deel dit bericht met je vrienden!