RKC wil winnen van beloften

WAALWIJK - RKC Waalwijk verdedigt vrijdagavond bij Jong Ajax de voorlaatste plaats in de eerste divisie. Voor de Waalwijkers is het een loodzware klus. Van de voorgaande negen duels tegen een beloftenteam werden er zeven verloren en eindigden er twee in een gelijkspel.

Trainer Peter van den Berg is er veel aan gelegen om weg te blijven van de laatste plaats in de eerste divisie. Door een zege op FC Oss deed RKC er afgelopen maandag afstand van. "FC Oss speelt tegen Telstar, dat de afgelopen twee wedstrijden met 5-0 en 4-1 verloor. Dan kan het twee kanten op gaan. Of er volgt een herstel of de club heeft de handdoek gegooid voor dit seizoen. Wij hadden er rekening mee dat FC Oss punten gaat halen.

In dat geval is RKC verplicht om minimaal gelijk te spelen om niet opnieuw hekkensluiter te zijn. Van den Berg overweegt om zijn ploeg - in navolging tot bij de wedstrijd tegen NAC - in een 5-4-1 formatie het veld op te sturen. "Thuis hebben we geprobeerd om Jong Ajax in onze eigen stijl te bestrijden. We stonden bij de rust al met 4-0 achter. Qua leeftijd zijn we eigenlijk ook een beloftenploeg. De meeste spelers van Jong Ajax hebben meer wedstrijden in de eerste divisie in de benen en zijn individueel beter. Daar zullen we dus een hecht blok tegenover moeten stellen."

Bij de Waalwijkers zijn Steef Nieuwendaal en Maikel Verkoelen terug van een schorsing. Zij komen waarschijnlijk in de ploeg voor Kenny Anderson en Collin Seedorf. Bij RKC ontbreken Imad Najah en Daan Rienstra wegens blessures.

Vermoedelijke opstelling RKC: Williams; NDefe, Wormgoor, Verkoelen, Janzen, Engberink; Sanoh, Nieuwendaal, Van Arnhem, Langedijk; Thomassen.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!