Run op reserveringen bij buitenzwembaden

WAALWIJK - De buitenzwembaden in de regio verwachten een stormloop op de beschikbare plaatsen. Dat blijkt uit een rondgang langs onder meer Zidewinde.

“De eerstkomende datum is net opgezet en er zijn al zestig van de 350 plekken bezet”, laat een medewerker weten. De zwembaden werken vrijwel allemaal met een reseveringssysteem. Bij zwembad Zidewinde zijn 2 tijdsblokken per dag en kun je maximaal één week van tevoren reserveren.

Bij openluchtzwembad het Run in Drunen is het niet veel minder. Drie dagen van tevoren kun je reserveren, er zijn 1300 plekken op een dag. "De eerstkomende dag zit al bijna voor de helft vol, zo'n 600 plekken en vanavond zit het helemaal vol", aldus de woordvoerder.

In Loon op Zand kun je bij het Blauwe Meer gewoon op de bonnefooi. Wel waarschuwt Experience Island zoals het officieel heet dat bij grote drukte de deuren dichtgaan als het maximum gasten is bereikt.

Wie geen plekje heeft kunnen bemachtigen is aangewezen op plaatsen in de natuur, zoals onder meer de voormalige zandafgraving in Waalwijk, zwemplas ‘t Hoefsven of de zandwinplas in Drunen.

Deel dit bericht met je vrienden!