Rustige jaarwisseling in Langstraat

LANGSTRAAT - De nieuwjaarsnacht in de gemeente Waalwijk is over het algemeen rustig verlopen. Bij de politie zijn diverse meldingen van vuurwerkoverlast binnen gekomen. Ook werd een persoon, die gewond was geraakt door het afsteken van vuurwerk, met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Slechts één persoon is aangehouden in verband met vernieling. Ook in de andere gemeente verliep de jaarwisseling rustig.

Dongen
De jaarwisseling in Dongen is eveneens bijzonder rustig verlopen. Zowel op oudejaarsdag en -avond, als in de eerste nacht van het nieuwe jaar zijn er bijna geen bijzonderheden te melden. In totaal meldt de politie 5 kleine incidenten, zonder aanhoudingen. Dat is hetzelfde aantal als vorig jaar en minder dan in de jaren ervoor.

Loon op Zand
Net als in Waalwijk en in Dongen is de jaarwisseling in Loon op Zand rustig verlopen, ondanks een aantal lichte incidenten. Zo kwam er op 31 december een melding binnen van opgeslagen (illegaal) vuurwerk en was er melding van jongeren die carbid aan het afschieten waren. De politie heeft de jongeren een waarschuwing gegeven, al is het niet helemaal duidelijk of er daadwerkelijk carbid is aangetroffen. De jaarwisseling zelf heeft wel één slachtoffer gemaakt, namelijk een bushalte in Kaatsheuvel. Voor de rest is het ook hier vrij rustig geweest, tot complimenten van burgemeester Hanne van Aart.

Heusden
Ook Heusden kijkt terug op een rustig verlopen jaarwisseling. In aanloop naar en rond middernacht werd er hier en daar vuurwerk afgestoken en waren er enkele kleine brandjes. In de nieuwjaarsnacht vond wel een schuurbrand plaats in Oudheusden, die er  toe leidde dat de bewoners van twee woningen de nacht elders moesten doorbrengen. Desondanks verliep de jaarwisseling duidelijk rustiger dan andere jaren.

 

Deel dit bericht met je vrienden!