Mark Rutte vindt bedrijfsevenementen Efteling onverstandig

WAALWIJK – Afgelopen dinsdag was de persconferentie over de voortgang van de maatregelen omtrent het coronavirus. Daaruit was duidelijk naar voren gekomen dat de maatregelen niet soepeler gaan worden deze maand en dat de kans erin zit dat ze zelfgs strenger worden.

Een van de journalisten  stelde Rutte de vraag of het verstandig was dat bedrijven de Efteling afhuren voor evenementen. De minister-president gaf duidelijk aan dat het niet verstandig is om dat te doen en benadrukte dat het ook niet toegestaan is op dit moment. Wel vindt hij het belangrijk dat dit soort evenementen door kunnen gaan onder strikte voorwaarden wanneer het noodzakelijk is voor het functioneren van het bedrijf.

Efteling

De Efteling geeft aan dat de bedrijfsevenementen anders geregeld zijn. "Het gaat om bedrijven die korting geven aan hun klanten/leden om de Efteling te bezoeken. Deze gasten worden uitgenodigd door een bedrijf, maar hebben een regulier parkbezoek op eigen gelegenheid, met eigen gezin", zegt een woordvoerder. "Daarnaast geven zij aan dat ze strikt omgaan met de maatregelen. ‘We houden ons ten alle tijden aan de maximale capaciteit die is afgesproken binnen de branche in het ‘Veilig Samen Uit’ protocol."

"We proberen een geregisseerd dagje uit te bieden. Kijk, 90% is buiten en gasten houden zich veelal aan de maatregelen. Dit is ook niet anders dan elders in het land. Sinds vorige week zijn er al een aantal extra maatregelen van kracht om de doorstroming te stimuleren op dagen dat we de meeste gasten verwachten, waaronder de klanten-/ledendagen", aldus een woordvoerder van de Efteling.

Deel dit bericht met je vrienden!