RWB start 2e helft Competitie met overwinning op NOAD

WAALWIJK - Op volle sterkte en goed voorbereid met twee overwinningen in evenzoveel oefenwedstrijden kwam RWB goed uit de startblokken in de 2e seizoenshelft.

Met 2-1 hield het de drie punten in Waalwijk en schoof het in de subtop ook nog een plekje naar boven.
RWB maakte thuis tegen NOAD een droomstart in deze tweede competitiehelft.

Al na 5 minuten had RWB de openingstreffer tegen de touwen liggen, Lars Schimmer was in deze openingsfase degene die de openingstreffer achter zijn naam kreeg.
Door de manier waarop dit allemaal zo gemakkelijk ging werd RWB in slaap gesust en kreeg NOAD geleidelijk de overhand in de wedstrijd.

Toch was het RWB dat de beste kansen kreeg, en hield RWB aan de inzet van Larry van Ommen door keeper Lesley Weeterings niet meer dan een corner over.
Net voor rust, toen heel RWB dacht te gaan rusten met een 1-0 voorsprong kwam NOAD met een vrije trap langszij.

Maurice van Disseldorp had net voor rust vanaf 25 meter aan mogen leggen voor een vrije trap, de nieuwe keepershandschoenen waren waarschijnlijk nog te glad.
Voor RWB een domper, voor NOAD een mooie opsteker om te beginnen aan de tweede helft.

Toch was het RWB dat de tweede helft steeds beter in de wedstrijd kwam, maar in het eerste gedeelte van de tweede helft kon het de kansen nog niet omzetten in goals.

Halverwege de tweede helft kwam RWB toch nog op voorsprong.
Na een voorzet was het bij de tweede paal de mee naar voren geslopen laatste man, Rick van Enkhuizen, die op goal kopte.

Keeper Lesley Weeterings die deze middag goed op dreef was kon deze kopbal nog wel keren, de inzet Lars Schimmer van dichtbij was hem echter te machtig.
Voor Lars Schimmer de tweede van deze middag, waarmee hij de totale RWB productie op zich nam.

NOAD probeerde in de slotfase nog een offensief te bewerkstelligen, kansen gaf de solide verdediging van RWB echter niet meer weg.

Met deze overwinning schuift RWB één plaatsje naar boven en staat nu gedeeld op de 3e plaats.

Volgende week speelt het uit tegen de Oosterhoutse middenmoter SCO/TOFS.

Middenmoter of subtop, veel maakt het in de 3e klassen B niet uit, een wedstrijd waar beide teams dus met spanning naar uitkijken.

Deel dit bericht met je vrienden!