S.V. Capelle verslaat NEO’25 met 4-1

SPRANG CAPELLE - Op het Mandemakers Sportpark speelde S.V. Capelle zaterdag de derby tegen NEO’25. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van NEO’25 lid Tiny Vugts.

Na de aftrap was de eerste kans in de 6e minuut voor NEO’25. Vanuit een corner werd de afvallende bal op het Capelle doel geschoten, maar deze inzet werd geblokt. Enkele minuten later een vrije trap van S.V. Capelle, die via Stefan Zopfi bij Arnold van Pelt belandde. De kopbal van de laatste belandde op de paal van het NEO’25 doel. In de 12e minuut was het wel raak voor S.V. Capelle: een mooie pass van Arnold van Pelt werd teruggekopt door Jurgen van Selst op Ate Zijlmans, die strak de 1-0 op het scorebord schoot.

Halverwege de eerste helft nog een kans voor Capelle: via Davey van Balkom werd Jurgen van Selst in stelling gebracht, maar zijn schot werd gepakt door NEO’25 doelman Van Mersbergen. Kort hierna breidde S.V. Capelle de voorsprong uit: Davey van Balkom profiteerde van een misverstand in de NEO’25 defensie en schoot de 2-0 binnen. Hierna nog een goede kans voor Jurgen van Selst, maar deze zag zijn inzet net naast het NEO’25 doel gaan. In de 38e minuut kwam NEO’25 terug in de wedstrijd: een vrije trap van NEO’25 belandde bij de 2e paal bij Jordy Rosenbrand, die van dichtbij de 2-1 kon binnenwerken.

Hierna nog een gevaarlijk moment voor het Capelle doel. Hierbij leek er een overtreding te zijn op een Capelle speler, maar de scheidsrechter liet door gaan, waarna een schot van NEO’25 op de lijn van het Capelle doel geblokt werd. Kort voor rust nog een kans voor Capelle, maar de kopbal van Arnold van Pelt ging over.

Na de rust in de 55e minuut een aanval van Capelle via Jurgen van Selst, maar deze zag zijn inzet geblokt worden. NEO’25 was even later aan de andere kant gevaarlijk, maar deze inzet werd gepakt door Capelle keeper Erik Kuijsten. In de 71e minuut nog een goede NEO’25 kans, maar door een goede sliding van Onno Damen werd deze aanval onschadelijk gemaakt. In de 81e minuut besliste Capelle de wedstrijd: Jurgen Bakkers omspeelde een aantal NEO’25 spelers en schoot hierna de 3-1 binnen, waarbij de NEO’25 doelman er niet goed uit zag. In de slotfase kreeg Capelle nog een penalty, die ingeschoten werd door Jurgen van Selst en dus 4-1.

Deze eindstand was enigszins geflatteerd, maar wel was het een verdiendende overwinning voor Capelle dat met een goed gevoel de winterstop in kan. Het staat nu 7e in 3D en hervat de competitie op zaterdag 23 januari met de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk. Hiervoor wordt er nog twee maal thuis geoefend door S.V. Capelle: op zaterdag 9 januari tegen   Lewedorpse Boys en op zaterdag 16 januari tegen Noordeloos.