‘SBO Het Zilverlicht dicht vanwege tekort docenten’

WAALWIJK - Basisschool Het Zilverlicht in Waalwijk is maandag en mogelijk ook dinsdag gesloten. Dat blijkt uit de reacties op de Facebookpost van de school over een zondag gestuurde e-mail aan de ouders van de leerlingen.

Reden voor deze sluiting zou een tekort aan docenten zijn. De ouders reageren op de pagina begripvol op het besluit, dat het gevolg is van het aangescherpte advies van het RIVM. SBO Het Zilverlicht is een school voor speciaal basisonderwijs leerlingen van 4 t/m 13 jaar.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseerde vrijdag om inwoners van Noord-Brabant met klachten van verkoudheid, hoesten of koorts de sociale contacten te beperken. “Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Boodschappen doen en de hond uitlaten kan wel”, aldus het RIVM. “Dit heet ook wel social distancing.”

Bij Het Zilverlicht zouden drie docenten zich gemeld hebben met verkoudheidsklachten. Zij zouden uit voorzorg, het advies volgend, maandag thuisblijven. Bij Het Zilverlicht en bij Leerrijk was zondagavond niemand bereikbaar voor toelichting.

Onduidelijk is of meerdere scholen van de koepel te maken hebben met uitval. Het Zilverlicht is onderdeel van Leerrijk, dat vijftien scholen bestuurt in Waalwijk, Loon op Zand, Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en Waspik. Bij andere, grotere scholen, zouden enkele klassen moeten thuisblijven vanwege het aangescherpte advies van het RIVM.

Deel dit bericht met je vrienden!