Scholen bekijken scenario’s bij sluiting

WAALWIJK - Bestuur en directie van onder meer het Dr Mollercollege in Waalwijk en het Cambreur College in Dongen bekijken welke scenario’s er zijn mochten de scholen alsnog gesloten worden. Dat laat Moller-directeur Kees Maas weten.

Bij scenario's wordt gekeken naar eventueel digitaal lesgeven, en ook de gevolgen voor examenleerlingen. Directeur René Hermans van het Cambreur College: "Een van de scenario's kan zijn de school alleen open houden voor examenleerlingen", geeft hij aan. Beide scholen zijn onderdeel van OMO. "Daar vindt overkoepelend overleg plaats over alle mogelijke scenario's, mocht besloten worden de scholen te sluiten."

Ziekmeldingen
De gevolgen van de coronacrisis zijn op school sowieso merkbaar. In Waalwijk is tien procent van de medewerkers ziek thuis, 25 procent van de leerlingen is er niet. Hermans meldt vergelijkbare cijfers. Dat betekent veel lesuitval. "Maar collega's kijken ook wat ze kunnen doen met lesgeven via skype. Het is even niet anders, roeien met de riemen die we hebben."

Buitenlandse reizen
Buitenlandse reizen die op het programma stonden zijn inmiddels afgelast. Bij het Dr Mollercollege gaat het om negen van de tien reizen die niet doorgaan. “Alleen de reis naar Engeland is nog niet afgelast”, aldus Maas. De verwachting is dat ook die reis sneuvelt.

Het beeld is hetzelfde bij andere middelbare scholen. Bij het Cambreur College in Dongen gaat het om reizen naar Italië en India die niet doorgaan. Ook het bezoek uit Indonesië in maart is geannuleerd.

Bij het Dr Mollercollege wordt de flexweek in april, met veel activiteiten, afgelast. De school kijkt naar een andere datum later in het jaar.

Rationeel
Onder schoolmedewerkers en -bestuurders is het openhouden van de scholen het gesprek van de dag. “Rationeel volg ik het besluit om de scholen niet te sluiten”, geeft Maas aan. “Maar mijn gevoel zegt iets anders.” Hij benadrukt dat de school en het schoolbestuur de richtlijnen en adviezen van RIVM en overheid volgen.

Deel dit bericht met je vrienden!