Scoren voor Gezondheid afgetrapt in het Mandemakers Stadion

WAALWIJK - Stichting Samen RKC organiseerde afgelopen week de beginclinic van het project Scoren voor Gezondheid. De clinic was het startsein voor het 14 weken durende traject, waar maar liefst 11 basisscholen uit de gemeente Waalwijk & Heusden aan deelnemen dit jaar. Scoren voor Gezondheid is een project waarbij Stichting Samen RKC i.s.m. GGD Hart voor Brabant, de kinderen van de basisscholen aanzetten tot het naleven van een gezonde leefstijl.

Dit jaar vond de beginclinic voor de groepen 6, 7 en 8 wederom plaats op een unieke locatie, namelijk het Mandemakers stadion van RKC Waalwijk. In totaal hebben er deze 3de editie maar liefst 1000 kinderen het heilige kunstgras van RKC Waalwijk mogen betreden. Deze deelnemers namen deel aan activiteiten zoals touwtrekken, trefballen, partijtjes voetballen, een dans- honkbal en fitnessclinic en tenslotte konden de opblaasbare stormbanen natuurlijk niet ontbreken! Mede door de bijdrage van de betrokken gemeenten, RYU Matrial Fitness, HSV Kickers, Dansschool Danserswijk, SG de Overlaat, Koning Willem I college, GGD Hart voor Brabant, EHBO Waalwijk en TimTom Events, hebben deze kinderen afgelopen week genoten van een groot scala aan sportieve activiteiten in het Mandemakers Stadion.

De komende periode zullen de Samen RKC trainers meerdere malen een bezoek brengen aan de basisscholen voor verschillende activiteiten die nog op de planning staan. Door de komende weken in te gaan op de voedingsgewoontes en het belang van veel bewegen te benadrukken, wordt getracht een duurzame verandering aan te brengen in de leefstijl en het bewustzijn van de leerlingen. “Om dit uiteindelijk te realiseren worden onder andere de RKC Waalwijk spelers ingezet als rolmodel” aldus projectcoördinator Sander van den Anker van Samen RKC. Naast de 1000 deelnemende scholieren proberen we ook hun ouders iets bij te brengen. Voor deze betrokkenen is het net zo belangrijk om het belang van bewegen, gezonde voeding en een actieve leefstijl voor hun kind(eren) te benadrukken.

Via een speciaal ontworpen E-learning programma willen we de ouders stimuleren dat alle kinderen moeten toewerken naar de 30 minuten beweegnorm, een actieve sport/beweegdeelname en een verbetering van hun voedingspatroon.

Deel dit bericht met je vrienden!