Seizoenkaarthouders RKC krijgen alleenrecht in stadion

WAALWIJK - Supporters van RKC die een seizoenkaart aanschaffen, zijn komend seizoen normaal gesproken verzekerd van een plaats in het Mandemakers Stadion tijdens thuiswedstrijden. De corona-maatregelen zijn voor hen geen belemmering. Dit stelt een woordvoerder van de Brabantse club.

Als het aan het Outbreak Management Team (OMT) ligt, wordt er vanaf 1 september weer gevoetbald met publiek in de stadions. Wel gelden er dan strenge voorwaarden. De meest in het oog springende: supporters moeten anderhalve meter afstand kunnen houden. Deze maatregelen zullen dus ook gelden in het Mandemakers Stadion, de thuisbasis van RKC. “Op dit moment bekijken we wat die maatregelen precies betekenen voor RKC”, zo laat een woordvoerder van de Brabantse club weten. “Denk aan looproutes, denk aan de wijze waarop stewards straks moeten gaan werken. Daarover zijn we nu in gesprek met verschillende partijen.”

Zoals de situatie nu is, zullen de Nederlandse stadions bij de start van het nieuwe seizoen voor zo’n twintig, dertig procent gevuld kunnen zijn. In het Mandemakers Stadion, dat gewoonlijk plaats kan bieden aan 7.500 toeschouwers, zullen naar verwachting dus circa tweeduizend supporters aanwezig kunnen zijn tijdens thuiswedstrijden van RKC. De onderzoeken moeten uitwijzen hoeveel fans exact van de partij kunnen zijn.

Wat min of meer vaststaat: Seizoenkaarthouders van RKC zijn verzekerd van een plaats op de tribune. Dit bevestigt de woordvoerder. Op dit moment staat te teller in Waalwijk op ruim 1000 verkochte jaarabonnementen, bijna een verdubbeling van het aantal van een week eerder. Dat aantal is echter nog altijd niet dermate hoog, dat de club sommige seizoenkaarthouders moet teleurstellen. “Seizoenkaarthouders staan bij ons op één. Degenen die een seizoenkaart kopen, weten dat ze de thuiswedstrijden van RKC kunnen zien.”

Bij veel andere clubs is die luxe er niet. Onder meer bij Ajax, Feyenoord, PSV en FC Twente zijn immers al meer seizoenkaarten verkocht dan dat er tijdens corona-tijd stoelen beschikbaar zijn in de betreffende stadions. Afgelopen seizoen verkocht RKC in totaal 3300 seizoenkaarten. “In Waalwijk is het een trend dat veel mensen pas relatief laat een seizoenkaart kopen”, stelt de zegsman. “We verwachten dat we de komende weken nog veel seizoenkaarten aan de man brengen. Temeer omdat we komend seizoen niet met losse kaartverkoop zullen gaan werken. Dit doen we dus als signaal naar onze seizoenkaarthouders. Daarmee geven we aan hoe belangrijk zij zijn voor ons.”

De selectie van RKC werkte afgelopen donderdag de laatste training af. Op maandag 27 juli start de equipe van trainer Fred Grim met de voorbereidingen op de nieuwe competitie, die in september van start gaat.

 

Deel dit bericht met je vrienden!