Sint-Jan in Waalwijk blijft zich maar ontwikkelen

WAALWIJK - Sinds juli is de Sint Jan de Doper in Waalwijk onderdeel van het Grootste Museum van Nederland. Tot nu toe heeft de Sint-Jan maar liefst ruim 2000 bezoekers mogen ontvangen, waarvan meer dan duizend mensen de unieke audiotour hebben gelopen.

Ook de concerten, lezingen en rondleidingen mogen al jaren rekenen op veel bezoek, al liggen deze activiteiten nog tot 19 november stil wegens de corona-situatie. Erg mooie resultaten om op terug te kijken, maar voor de toekomst heeft de Sint-Jan nog volop nieuwe plannen.

Nieuwe plannen 

Nog vóór het einde van 2020 hoopt de kerk de financiering rond te krijgen voor een nieuwe LED- binnenverlichting van de Sint-Jan en voor een digitaal informatiescherm bij de ingang met informatie over alle activiteiten.

Darnaast wil men in 2021 ook nog de toegankelijkheid tot de toren verbeteren om – zodra de corona-situatie het toelaat – bezoekers een grandioos uitzicht vanaf 65 meter hoogte over Waalwijk en omgeving te kunnen bieden. Dat zou een flinke meerwaarde zijn voor het bezichtigen van de Sint-Jan.

Bijzonder museum 

In vergelijking met de andere zestien musea van het Grootste Museum staat de Sint-Jan met de bezoekersaantallen steeds bij de eerste vijf. En het mooie is dat de bezoekers aan de Sint-Jan als museum van heinde en verre komen.

Ongeveer een derde deel van de bezoekers komt uit De Langstraat, een derde uit de rest van Noord-Brabant en een derde uit de overige provincies in Nederland. Vier procent van de bezoekers komt zelfs uit het buitenland. Dat zijn hele mooie resultaten. Maar ambitieuze plannen zijn er ook nog veel.

Deel dit bericht met je vrienden!