‘Snel weer gastheer in plaats van politieagent’

WAALWIJK - Voor Alfred van de Pas van Winterdijk 30b was het na de laatste serie coronamaatregelen duidelijk. “Ondanks dat we nog dertig gasten mochten ontvangen, zijn we even gestopt.”

Het kleinste theater van de Langstraat, zoals Winterdijk 30b zichzelf noemt, is dus sinds half oktober dicht. “En ik verwacht dat we pas na maart april weer open kunnen.” Hij heeft er vrede mee. “Het voelde ook niet goed. Als de overheid zegt dat je maar met maximaal vier mensen samen mag komen, dan toch iets organiseren voor meer mensen.”

Dus is er even geen verteltheater, geen optreden van een bijzondere singer-songwriter en ook geen comedynight, zoals eerder dit jaar. “Daarbij merkte je dat het niet echt sfeervol wil worden. Daarbij mochten we achttien mensen binnen hebben. Met zo’n aantal ontstaat er geen sfeer.”

Ondanks dat hij de situatie dramatisch noemt, is hij positief. “We hebben het goed in Nederland, er mag nog best veel, er kan nog veel en we hebben een overheid die ondanks de kritiek die er is, best veel doet voor de ondernemers.”

Tot er zicht is op een ‘normale’ opening, blijft de programmering ongewijzigd leeg: “We hebben zoveel geschoven, dat doen we nu even niet meer.” Waar kijkt hij het meeste naar uit, als het straks weer mag? “Ik wil weer gastheer zijn, in plaats van politieagent. Mensen ontvangen en een fijne avond bezorgen. Nu durven ze ook niet meer.”

Deel dit bericht met je vrienden!