Speelgoedbank Waalwijk ontploft: ‘Er wordt zoveel gedoneerd’ (video)

WAALWIJK- Als je de Speelgoedbank in Waalwijk binnenloopt, dan is het net alsof je de Intertoys binnenstapt. Alle schappen staan vol met speelgoed voor kinderen. Toch is het concept van de bank iets heel anders dan die van de Intertoys. Bij Speelgoedbank Waalwijk kunnen mensen speelgoed doneren voor de kinderen die het thuis niet zo breed hebben.

Handen in een slaan

Speciaal voor de feestdagen hebben Lucy Mayer, medeoprichter van de Speelgoedbank, en voedselbank 'De Rijglaars' de handen ineen geslagen. Zij komen samen met de Feestdagenactie, waarbij de klanten van beide organisaties langs mogen komen met hun kind. Zij mogen vier cadeautjes, een knuffel en een boek mee naar huis nemen.
''Het is een enorm succes!'', vertelt Mayer trots. ''Er is de afgelopen tijd zoveel speelgoed gedoneerd, dat we het niet allemaal kwijt kunnen. Een heleboel hebben we moeten opslaan in de jongens-wc', lacht Lucy. '

De mede-oprichter van de Speelgoedbank vindt het erg belangrijk dat alle kinderen iets krijgen tijdens de feestdagen. ''Niemand vindt het leuk om te zien dat je buurmeisje wel een cadeautje krijgt en jij niet. Geen kind wil door sinterklaas overgeslagen worden. Op deze manier krijgen ook de kinderen waarvan de ouders niet genoeg geld hebben voor een cadeautje toch iets.''

Corona

Ook bij de speelgoedbank gooit corona roet in het eten. ''Normaal staan hier 10 tot 15 man kinderen tegelijkertijd binnen. Dat kan nu natuurlijk niet meer. Onze bezoekers komen nu binnen op afspraak. De mensen worden om per half uur ingedeeld om speelgoed te komen uitzoeken of doneren. Daarnaast houden we het doneren nu apart. Dat wordt nu achter in het magazijn gedaan. Zo houden we de Speelgoedbank coronaproof'', aldus Mayer.

Deel dit bericht met je vrienden!