Sportcafé De Salamander vreest voor zijn toekomst

DONGEN - Sportcafé De Salamander vreest voor zijn toekomst nu de gemeente Dongen de horecacategorie waar het café in valt wil wijzigen. Dat zegt uitbater Coert van Oss.

De gemeente Dongen wil graag het bestemmingsplan van café de Salamander wijzigen, omdat de feestjes volgens de gemeente voor te veel geluidsoverlast zorgen. Het sportcafé moet naar horecacategorie 2, wat betekent dat je als café maar maximaal 12 feesten per jaar mag organiseren.

Horeca categorieën 

De horeca is opgedeeld in drie categorieën. De categorie ‘lichte horeca’ is voor broodjeszaken, snackbars, cafetaria’s. Onder ‘middelzware horeca’ vallen onder andere bars en cafés. Bij ‘zware horeca’ moet je denken aan discotheken en nachtclubs.

Ontevreden uitbater

Uitbater Coert van Oss is niet blij met dit voorstel. ''Op deze manier kunnen wij geen onderneming meer draaien. De jeugd wil het bij ons op de vrijdag -en zaterdagavond ook gezellig hebben in de kantine, maar die avonden zouden dan ook vallen onder die twaalf keer. Dan kunnen we weinig anders doen. Als dit besluit er echt komt, dan gaan wij bezwaar maken bij de Raad van State.''

Carnaval bij De Salamander valt niet onder het maximum van twaalf feestjes per jaar, omdat carnaval onder collectieve festiviteiten valt. De carnavalsavonden, het kindercarnaval en de carnaval afterparty in maart mogen nog steeds georganiseerd worden vanuit horecacategorie 2.

Het besluit over de wijziging het bestemmingsplan ligt al sinds november 2019 bij de gemeente. Bij de volgende raadsvergadering op 29 oktober neemt de gemeente een definitief besluit over het bestemmingsplan.

Deel dit bericht met je vrienden!