Sporten op het balkon om fit te blijven (video)

WAALWIJK - Als oudere gedwongen stilzitten vanwege de coronacrisis? Niet nodig, stellen ze bij GO Waalwijk. Fitcoaches van die stichting verzorgen diverse beweegactiviteiten in de stad zodat ouderen toch kunnen sporten. Niet in de gymzaal, maar gewoon op hun balkon.

Het leek even alsof het Hertog Janpark was omgedoopt tot een festivalterrein, maandagmiddag. Opzwepende muziekbeats weerklonken uit de speakers en enige tientallen enthousiastelingen brachten de heupen flink in beweging onder een stralend lentezonnetje. Enige verschil met een normaal festival: de dansers stonden niet gezamenlijk op het gras, maar ieder apart op het balkon van zijn of haar flatwoning.

Sportles
Aangemoedigd door fitnesstrainer Jerry Penso van de Fysio Company en GO Fit-beweegcoach Annika Jabroer deden ze vanaf die plek hun lichaamsoefeningen. “Nu de mensen niet naar de sportles kunnen, komen wij gewoon naar de mensen toe”, duidt laatstgenoemde. “Mooi om te zien dat mensen zo goed reageren op ons initiatief. Hopelijk gaan nog de komende tijd nog veel meer mensen meedoen. Het is leuk en gezond voor ze.”

Behalve in het Hertog Janpark, waren de beweegcoaches vandaag ook in het nabijgelegen Plantlust te vinden. Ook daar kregen ze de bewoners van de aanpalende flat volop in beweging. Woordvoerder Judith Leijtens: "We gaan de komende tijd nog naar meer locaties toe. Daarnaast gaan we folders uitdelen waarin beweegtips voor thuis staan afgedrukt. In deze moeilijke tijd vinden we het belangrijk dat onze ouderen niet vergeten worden.”

Positieve reacties
Ook Leijtens ervaart louter positieve reacties van de deelnemers. "De mensen genieten ervan, dat merk je. En dat enthousiasme slaat vervolgens ook over op de beweegcoaches. Het is onwijs leuk om steeds met applaus uitgezwaaid te worden.”

Deel dit bericht met je vrienden!