Sportscholen dicht, maar advies fitness-instructeur: ‘Blijf bewegen’ (audio)

KAATSHEUVEL - Ook sportscholen zijn dicht. Dat geldt ook voor de bedrijfsfitness-locatie van High Five, vertelt Hedske Bardie. Zo’n tachtig instructeurs zitten nu thuis. Haar advies aan Nederland? “Blijf bewegen.”

De meeste medewerkers balen dat ze niet kunnen werken, vertelt Bardie. “Maar de mensen snappen het wel.” Zelf denkt ze na wat ze kan doen. “We kijken hoe we mensen kunnen coachen om in beweging te blijven.” Haar advies: “Ga YouTuben, kijk naar oefeningen, blijf in beweging. Doe dat in je tuin. Ik hoorde van mensen die samen wilden gaan hardlopen, dat is niet de bedoeling.”

In de sportlocaties van High Five waren de groepslessen waren al aangepast, mensen hielden meer afstand. “En er werd vaker schoongemaakt. Ook hadden we al ontsmettingsmateriaal bij de apparaten, zodat mensen die zelf zouden schoonmaken na bijvoorbeeld het fietsen.”

High Five werkt in grote locaties en grote kantoorcomplexen. Daar was het effect van de coronacrisis vorige week al merkbaar. “Veel mensen werkten al thuis. 17 locaties waren vrijdag al dicht, we probeerden onze mensen toen te herplaatsen. Dat is nu natuurlijk ook gestopt.”

De toekomst is onzeker. “Een aantal mensen doet nu wat achterstallig werk voor back-office. Niemand is hier op voorbereid. Wij moeten afwachten wat voor nieuws er komt uit directie en managementteams.”

Deel dit bericht met je vrienden!