Strenger advies RIVM voor hoestende Brabanders

WAALWIJK - Het RIVM heeft vrijdag een strenger advies afgegeven voor de provincie Noord-Brabant. Het instituut adviseert Brabanders bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken.

"Dit betekent: blijf thuis", aldus het RIVM. "Werk bijvoorbeeld thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen. Mocht je klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verklein je de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden. Bel uw huisarts alleen als uw klachten verergeren."

Steekproef
Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM zaterdag een steekproef naar COVID-19. Aanleiding is dat van de patiënten waarvan geen bron bekend is of waarvan die nog onderzocht wordt, het merendeel uit Brabant komt of een link heeft met deze provincie.

Het RIVM geeft wel aan dat van het grootste deel van de patiënten in Nederland de bron wel bekend is. De meeste patiënten zijn in Italië geweest, of hebben contact gehad met een bevestigde patiënt.

Nieuwe besmettingen
In de regio kwamen er deze vrijdag meerdere nieuwe gevallen bij. Waalwijk maakte bekend dat drie personen besmet zijn met het virus, in Loon op Zand zijn inmiddels acht personen bevestigd. Dongen meldde donderdag een persoon die het coronavirus heeft.

Deel dit bericht met je vrienden!