Supporters: Steun RKC op weg naar derde ‘wonder van Waalwijk’

WAALWIJK - RKC verdient ook in het nieuwe seizoen de steun van de trouwe achterban. Dat stelt Joke Blijenberg, secretaris van de supportersvereniging van de Waalwijkse club. Ze hoopt dat fans hun seizoenkaart massaal verlengen.

RKC wil de seizoenkaarthouders tegemoetkomen, die afgelopen seizoen de laatste thuiswedstrijden van het seizoen misten vanwege het coronavirus. De Waalwijkse club biedt hen onder meer twee tickets aan voor een wedstrijd in het komende seizoen.

Geste
“Een mooie geste”, stelt Joke Blijenberg, secretaris van de supportersvereniging van RKC. Toch hoopt ze dat fans afzien van compensatie. “Ik kan natuurlijk niet bij iedereen in zijn of haar portemonnee kijken. Maar de club kan de centjes op dit moment goed gebruiken. Het zou mooi zijn als de supporters geen compensatie vragen. Daar zou RKC enorm mee geholpen zijn”, stelt ze.

Blijenberg, al jaren en jaren vast gezicht op de tribunes van het Mandemakers Stadion, hoopt en verwacht dat de RKC-fans hun club in het nieuwe seizoen trouw zullen blijven, ook al is nog volstrekt onduidelijk wanneer zij weer welkom zijn op de tribunes. “Ik denk dat de steun alleen maar groter zal worden. De club heeft veel krediet geoogst vanwege zijn frisse manier van voetballen. Supporters vinden het daarom leuk om naar het stadion te komen. RKC leeft; dat merk je overal.”

Wonder
De aanhang gaat een mooi seizoen tegemoet, voorspelt Blijenberg, die afgelopen jaar live getuige was van twee ‘wonderen’. Wonder één: de promotiewedstrijd Go Ahead Eagles – RKC in de Adelaarshorst, waarin de Brabanders zich in de slotseconden verzekerden van promotie naar de eredivisie. En twee: het miraculeuze lijfsbehoud in de eredivisie. “Komend seizoen volgt een derde wonder”, is Blijenberg resoluut. “Rechtstreekse handhaving in de eredivisie voor RKC.”

Deel dit bericht met je vrienden!