Team Parkpaviljoen ‘geoliede machine’

WAALWIJK - Bert verzorgt elke donderdag de zogenaamde ‘koken met Bert’ in het Parkpaviljoen in Waalwijk. Hij bereidt dan een warme, verse maaltijd met een kopje soep of een dessert erna voor drie euro per stuk.

Het initiatief trekt veel alleenstaanden en mensen met een beperking, zo hoeven ze niet alleen te eten. Soms zijn de aanmeldingen drie weken van tevoren al gereserveerd, omdat er maar beperkte plekken zijn.

Door het coronavirus kan Bert niemand binnen laten en daarom heeft hij voorgesteld om koude maaltijden te gaan bereiden om die af te laten halen. “Binnen twee dagen werd dat gerealiseerd, zo snel is dat gegaan.”

Anouk Glaudemans, winnares ‘Heel Holland Bakt ‘19/’20’, zag op de site van het parkpaviljoen dat ‘koken met Bert’ een andere naam gekregen heeft; ‘afhalen bij Bert’. Ze las dat mensen zelf voor een kopje soep of een dessert moesten zorgen in deze tijd. “Dat kan ik wel doen, dacht Glaudemans”, vertelt Bert eerder deze week in Langstraat Languit.

De winnares zorgde donderdag voor een passievruchtenbavarois met een kokoskoekje en een framboos. Ze heeft inmiddels laten weten zeker vaker desserts te willen maken. Toch wil Glaudemans benadrukken dat alle eer naar het team van vrijwilligers en Bert toe gaat. “Dat team is echt een geoliede machine.”