Thuisspelen waardige vervanger Zomerspelen Dongen

DONGEN - De zomervakantie staat in Dongen normaal gesproken voor basisschoolkinderen in het teken van de Zomerspelen. Door corona werd echter alles anders. De Zomerspelen werden de Thuisspelen.

Afgelopen vrijdag 14 augustus werden de Thuisspelen afgesloten. “Het was een groot succes”, vertelt Tess Brekelmans, bestuurslid van Stichting Dongense Jeugdraad. De beslissing om de Zomerspelen af te gelasten was moeilijk, geeft ze aan.

Daarom zijn de vrijwilligers hard bezig geweest met het bedenken van ideeën. “Uiteindelijk zijn de Thuisspelen tot stand gekomen. Elke dag kwamen er filmpjes per groep online, met daarin leuke opdrachten die de kinderen thuis konden uitvoeren. Ook kwamen de groepen een dagdeel bij elkaar om leuke spelletjes en activiteiten te doen.”

Omdat er niet zoveel interactie met de kinderen kon zijn als normaal hebben ze gevraagd om de kinderen foto’s en filmpjes op te sturen met de opdrachten die ze hebben gemaakt. Dat zorgde voor een stortvloed aan berichtjes.

Door de toestand rond corona viel ook de viering van het 60-jarig jubileum van de Zomerspelen in het water. “We hopen dat volgend jaar de Zomerspelen weer gewoon doorgaan en het 60-jarige jubileum toch gevierd kan worden”, besluit Tess Brekelmans.

Deel dit bericht met je vrienden!