Tien coronapatiënten; extra maatregelen

BILTHOVEN - Het aantal patiënten dat besmet is met het coronavirus is gestegen tot tien. Dat heeft minister Bruno Bruins zondagmiddag verklaard tijdens een persconferentie.

De minister stelde dat ook personen met lichte luchtwegklachten attent moeten zijn als ze in besmet gebied zijn geweest. “Blijf een dagje thuis van je werk”, zei hij.

Van de tien personen die besmet zijn met het coronavirus komen er drie uit Loon op Zand: de 56-jarige man en zijn vrouw en dochter. Daarnaast blijkt ook een vrouw uit Tilburg besmet.

Uit verschillende test blijkt volgens het RIVM geen link met carnaval. "Mensen die in een van de gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst en klachten hebben wordt geadviseerd om thuis te blijven", aldus het RIVM. "Worden de klachten erger, neem dan telefonisch contact op met de huisarts."

Het gaat om mensen die in China, Zuid-Korea, Iran, Singapore en Noord-Italië. In Noord-Italië gaat het om de volgende provincies: de Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Bekijk hier de persconferentie:

Deel dit bericht met je vrienden!