Tom Plezier vertrekt naar Engeland

WAALWIJK - Tom Plezier (19) vertrekt na een jaar opleiding bij Brabant United, de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch, naar Engeland. De linkervleugelspeler uit Leiden tekende een contract voor twee seizoenen bij Swansea City.

Plezier, afkomstig van Alphense Boys, kreeg eerder te horen dat er geen toekomst meer was voor hem bij Brabant United, Zowel FC Den Bosch als RKC Waalwijk zagen het niet zitten in de snelle voetballer. Zijn zaakwaarnemer Greg Gorre bracht hem vervolgens naar de club uit de Engelse Premier League.

Directeur Remco Oversier van RKC noemt de overstap 'niet verbazend'. "Op basis van zijn snelheid en actie kan hij positief opvallen als hij bij een club op proefstage gaat. Ik ken hem niet zo goed, maar Plezier is uitvoerig door mensen van RKC en FC Den Bosch bekeken. Met Arnold Scholten, het hoofd van de opleiding, is geregeld overleg geweest. Hij is niet goed genoeg bevonden."

RKC en FC Den Bosch hebben uiteindelijk nog wel een vergoedingssom van 5000 euro bedongen voor Plezier.Bovendien maakt Swansea City 25.000 euro over als Plezier in het eerste team zou debuteren. Dat bedrag moet dan verdeeld worden over RKC, FC Den Bosch en Brabant United.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!