Uit de hand gelopen hobby wordt een Halloweensucces in Dongen (video)

DONGEN - Over een aantal dagen is het weer Halloween, een feest dat in Nederland nog niet heel populair is. Een van de tradities van Halloween is om een pompoen uit te hollen en een eng gezicht te geven. Alexander en Lia Leemans uit Dongen voorzien gasten van een pompoen en pakken flink uit door onder andere houten kraampjes op hun terrein te zetten. 'Een uit de hand gelopen hobby', zo noemt Alexander het.

Er zijn verschillende soorten pompoenen te koop, waaronder de Halloweenpompoen. Die wordt door veel mensen gebruikt als versiering (zie onderstaande foto's).

(Foto's: Floris Meeuwis)

Over de drukte hoeven Alexander en Lia zich geen zorgen te maken, al doen ze dat wel. "Het is nu eigenlijk te druk aan het worden. De vraag naar bepaalde pompoenen is groter dan het aanbod. Mensen bellen tegenwoordig al om te checken of wij de pompoenen nog hebben", geeft Lia aan.

Sinds een paar weken moeten ze ook mensen teleurstellen, zo ook vandaag weer. Op het moment dat wij een gesprek hebben met Alexander en Lia, gaat de telefoon. Lia neemt op en hoort hoe de vrouw aan de andere kant van de lijn vraagt of er nog wat grotere pompoenen te koop zijn. Helaas zijn die er niet meer en de teleurstelling van de vrouw die belt is voor zelfs voor ons op een afstandje hoorbaar. "Zo gaat het de laatste tijd wel vaker. Ik vind het wel jammer dat we niet iedereen kunnen helpen, maar het is niet anders. Volgend jaar gaan we nog meer pompoenen verkopen," lacht Lia.

Deel dit bericht met je vrienden!