Uitslag reputatieonderzoek Efteling: omwonende over meeste aspecten zeer tevreden

KAATSHEUVEL - In mei 2020 is voor het eerst een onderzoek uitgevoerd onder buurtbewoners. De uitnodiging voor de online vragenlijst is per brief huis-aan-huis verstuurd naar 7500 adressen in het gebied rondom de Efteling. Het onderzoek moet de Efteling meer inzicht geven in op welke wijze ze de mensen in de regio kunnen bereiken wat ze van ons verwachten.

Uit het onderzoek komt naar voren dat betrokkenheid het minst positief scoort. Er zou niet voldoende geïnformeerd worden over bepaalde aspecten richting de omwonende. Wel vinden de meeste inwoners dat de Efteling milieubewust is. Maar liefst 71% van de ondervraagden is positief.

Werkgeverschap

Goed werkgeverschap vinden buurtbewoners  een belangrijk onderwerp. Toch weet niet iedereen op wat voor manier de Efteling zich inzet voor het personeel en is slechts 33% positief over de arbeidsvoorwaarden van het park.

Maatschappelijke activiteiten

Dit aspect vinden de omwonende het belangrijkste aspect van de Efteling, ook al heeft niet iedereen een duidelijk beeld van de activiteiten. Een van punten die wordt benoemd zijn de schoolreisje naar het themapark. Ook Villa Pardoes scoort goed op het gebied van maatschappelijke bijdrage.

Het minst positieve aspect is bedrijfsgroei  en ontwikkeling. Voor 33% van de ondervraagden is het niet duidelijk wat er met de winst gebeurd. De overige 67% heeft wel een idee wat er met de winst gebeurd. Slechts 7% hiervan denkt dat de winst naar aandeelhouders gaat of in eigen zak wordt gestoken. Een ongeveer vergelijkbaar percentage denkt dat de winst naar goede doelen gaat.