Van Mosselveld: ‘Dit was de enige juiste uitspraak’

WAALWIJK - Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC noemt de beslissing van de KNVB om geen promovendi en geen degradanten toe te wijzen ‘logisch’. Sinds vrijdagmiddag weet de oud-verdediger dat de Waalwijkse club daarom ook in het nieuwe seizoen in de eredivisie voetbalt. “Ik ben content.”

“Het seizoen nietig verklaren, dat was en is in mijn ogen de enige juiste manier om een streep onder deze competitie te zetten”, stelt RKC-baas Frank van Mosselveld. “Vandaar dat ik content ben met de beslissing van de KNVB.”

Geen feest
Nee, beklemtoont Van Mosselveld, hij vindt het ongepast om nu in feestelijke stemming te zijn. Daarvoor, vindt hij, brengt het coronavirus te veel ellende met zich mee. “En bovendien is het natuurlijk hartstikke zuur voor Cambuur en De Graafschap dat ze, ondanks hun goede jaar in de eerste divisie, niet promoveren naar de eredivisie”, zegt hij. “Maar wat RKC betreft, is het natuurlijk prettig nieuws wat we vandaag te horen hebben gekregen.”

RKC was vrijwel het gehele seizoen hekkensluiter in de eredivisie. Met nog negen wedstrijden voor de boeg was het gat met de concurrentie enorm. Niettemin vindt Van Mosselveld het terecht dat de KNVB de Brabantse club niet laat degraderen. “In een competitie speel je 34 wedstrijden. En zonder dat iemand er schuld aan had, konden niet al die wedstrijden gespeeld worden. Dan kun je in mijn ogen dus ook maar één conclusie trekken. En dat is dat het gehele seizoen ongeldig wordt verklaard.”

Nieuw eredivisieseizoen
RKC kan zich nu dus richten op een nieuw eredivisie-seizoen, ook al is nog volstrekt onduidelijk wanneer dat seizoen kan beginnen. Vooralsnog mikt de KNVB op een startdatum van 1 september. Van Mosselveld: “Voor ons is het fijn dat we weten waar we aan toe zijn. Dat maakt bijvoorbeeld het halen van spelers wat makkelijker. Eenvoudigweg omdat we spelers kunnen vertellen dat ze met RKC in de eredivisie zullen voetballen.”

Naast RKC blijft ook nummer zeventien ADO Den Haag in de eredivisie. Voor Fortuna Sittard, de nummer zestien, geldt dat die club geen play-offs hoeft te spelen om zich te verzekeren van nog een extra jaar op het hoogste niveau.

Deel dit bericht met je vrienden!