Van Mosselveld heeft vertrouwen in huidige selectie: ‘Maar we kijken altijd naar buitenkansjes’

WAALWIJK - Algemeen directeur van RKC Waalwijk Frank van Mosselveld geeft aan dat RKC een rustige transferperiode kent. Na het behalen van de kwartfinales van de KNVB-Beker en de competitieoverwinning op Go Ahead Eagles lijkt de ploeg op de goede weg. "We zijn blij met de selectie die er staat en daar hebben we alle vertrouwen in."

De club is deze maand niet actief op zoek naar nieuwe spelers, maar houdt de ogen open op de transfermarkt. "Waar andere clubs wellicht enigszins in paniek op zoek zijn naar versterkingen, is dat bij ons totaal niet het geval. We hebben in de eerste seizoenshelft laten zien dat we een brede en kwalitatief goede selectie hebben."

Buitenkansjes
Van Mosselveld geeft aan altijd rond te kijken voor buitenkansjes. Met deze buitenkansjes doelt de algemeen directeur op een creatieve middenvelder en een snelle buitenspeler. "Op het middenveld missen we de komende periode Achraf El Bouchataoui en Sem Augustijns door blessures. Als we op die positie nog creativiteit kunnen toevoegen, dan zullen we dat doen, maar dan moet het echt een versterking zijn. We hebben de afgelopen week namelijk gezien dat onze eigen jongens het ook goed in kunnen vullen."

"Met onze aanval zijn we blij met wie we hebben, maar we houden de optie open om nog een snelle buitenspeler toe te voegen. Het moet dan wel echt een versterking zijn. We gaan niemand toevoegen om het toevoegen."

Melle Meulensteen
Willem II bracht onlangs nog een bod uit op Melle Meulensteen, maar RKC wil zijn aanvoerder niet laten gaan. "Wat ons betreft is het uitgesloten dat Meulensteen deze winter vertrekt. Hij laat iedere week zien wat zijn waarde voor ons is en daarom willen we hem niet laten vertrekken."

Keepers
Na het vertrek van Jens Teunckens en door de blessure van Joel Pereira heeft RKC nog maar twee keepers over. Van Mosselveld vindt het wel 'tricky' om met maar twee keepers de tweede seizoenshelft in te gaan. "Het herstel van Joel Pereira gaat de goede kant op. Aan het einde van de maand kijken we of hij fit genoeg is om weer aan te sluiten. Als hij langer afwezig is, gaan we toch kijken of we nog een keeper kunnen toevoegen aan de selectie."

Verkoop
Financieel is het voor RKC niet nodig om spelers te verkopen. Als er nog versterkingen komen, betekent dit ook niet dat er andere spelers verkocht moeten worden. "Als er topclubs komen met een bedrag waar je geen 'nee' tegen kan zeggen, is iedereen natuurlijk te koop, maar in principe gaan we met deze ploeg de tweede seizoenshelft in. We hebben er vertrouwen in dat we genoeg kwaliteit hebben om ons te handhaven in de Eredivisie", aldus Van Mosselveld.

Deel dit bericht met je vrienden!