Van Roessel: maximaal acht klanten in de winkel

WAALWIJK - Slagerij Van Roessel in Waalwijk laat sinds deze dinsdagmorgen nog maximaal acht klanten tegelijk in de winkel. Op die manier probeert de slager en traiteur te voorkomen dat mensen met teveel mensen tegelijk en dus dicht op elkaar staan in de winkel.

Eigenaar Dennis van Dun nam de maatregel op eigen initiatief. “Voor de gezondheid van onze klanten en ook ons eigen personeel”, vertelt hij. De afgelopen dagen zag hij dat het extra druk werd. “Dat is prima en het is ook begrijpelijk dat ze iets extra’s meenemen, maar het maakte voor mij ook duidelijk dat we wat moesten doen, ook gezien het advies van social distancing en dus 1,5 meter afstand te houden.”

Positieve reacties
De eerste reacties zijn positief. “Klanten die snappen het wel”, merkt hij. Dat de maatregelen leven, merkte hij al eerder. “Veel belletjes van klanten, of het druk is, of ze kunnen komen.”

Waarom acht mensen? “Met acht mensen kan ik die 1,5 meter afstand wel regelen.” Dus staat er nu een medewerker van Van Roessel bij de deur. “Die reguleert het.” Zoals er ook iemand op let dat klanten bij de bij de kassa afstand houden. Ook is er een dispenser met desinfecterende gel bij de deur. “Voor onszelf en de klanten.”

Attent op hygiëne
Als winkel in de levensmiddelensector is hij sowieso al extra attent op hygiëne. Nu nog meer. “Winkelmandjes desinfecteren we extra, alle contactoppervlakten maken we extra schoon, voor de klanten en personeel.”

Eerder vroeg hij zijn klanten al met pin en contactloos te betalen. “En we vragen mensen die verkouden zijn, niet naar de winkel te komen. Dat geldt voor ons personeel, maar we vragen het ook aan klanten.”

Hij hoopt dat de maatregelen helpen. “Het is belangrijk dat we op elkaar letten. Als er later in de week lange rijen ontstaan, dan zie we wel hoe we het gaan doen.”

Deel dit bericht met je vrienden!