Van Wijnen gaat Bol.com distributiecentrum bouwen

WAALWIJK - Bouwbedrijf Van Wijnen uit Rosmalen gaat het nieuwe distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk bouwen. Regiodirecteur Arno van den Thillart van Van Wijnen bevestigt dat zijn bedrijf de opdracht heeft gekregen. Hij gaat de klus samen met andere bedrijven uit de regio uitvoeren.

Van Wijnen werkt als hoofdaannemer samen met onder meer de Van Delft Groep uit Nieuwkuijk, Den Doorn uit Nieuwendijk en Unica uit Oosterhout. Deze bedrijven nemen onder meer de installatietechniek en riolering voor hun rekening.

Ondanks dat Van Wijnen begin 2014 haar kantoor verhuisde van Waalwijk naar Rosmalen, voelt het bouwproject in Waalwijk als een thuiswedstrijd, zegt Van den Thillart. "We doen nog veel in de stad. We hebben het nieuwe distributiecentrum van Xenos gebouwd en zijn nu druk met het project De Walewyc.” De bouw van het nieuwe distributiecentrum van Bol.com start officieel 16 februari. Maar inmiddels is al begonnen met de grondwerkzaamheden.

Het logistieke centrum wordt gebouwd aan de Kloosterheulweg in Waalwijk. Bol.com is daarmee het eerste bedrijf dat zich vestigt op bedrijventerrein Haven Acht. Het magazijn van de internetwinkel wordt zeventien meter hoog, waardoor er 135.000 vierkante meter vloeroppervlakte (zo’n 26 voetbalvelden) beschikbaar komt. Bol.com heeft de extra ruimte nodig omdat het bedrijf de komende jaren een explosieve groei verwacht.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!