‘Vanavond geen applaus, maar de kerkklokken laten luiden’

WAALWIJK- De Waalwijkse ‘Kerk aan de Haven’ luidt woensdagavond 18 maart om 19.00 uur de klokken. ‘We willen troost en hoop bieden’, aldus Bert van der Linden, dominee van de Protestantse Kerk aan de Haven.

De Waalwijkse kerk heeft zich aangesloten bij het landelijke initiatief om de klokken te luiden. De kerkklokken luiden als teken van hoop om mensen te verbinden en medeleven te tonen.

Op dit moment staat de teller van de kerken die meedoen op 329, vertelt Michael van den Bergh, koster bij de Paradijskerk -de kerk die begonnen is met de actie.

Van der Linden vertelt dat massaal de klokken luiden een bemoedigende actie is in deze tijd van ‘grote onzekerheid’. “De bedoeling van het luiden is onder andere ook de medewerkers in vitale sectoren respect tonen”, legt de dominee uit. “Vanavond geen applaus, maar de kerkklokken laten luiden.”

Met het luiden van de klokken willen de kerken ‘mensen met elkaar verbinden over grenzen van sociaal isolement.’ Van der Linden gaat woensdagavond zelf naar de Protestantse kerk om video’s te maken en die online te zetten.

De ‘klokkenluidactie’ wordt herhaald op 25 maart en 1 april op dezelfde tijd.
(Jaël van der Aa)

Deel dit bericht met je vrienden!