Vervuild water in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE - Door een foute aansluiting van het riool in Sprang-Capelle, is vervuild water in een sloot nabij de Oudestraat terecht gekomen. Voor zover bekend heeft dit niet tot schade geleid voor mens en natuur. De gemeente Waalwijk stelt een onderzoek in hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Het vervuilde water is zogenoemd huishoudwater afkomstig van woningen. Het gaat om water dat via bijvoorbeeld de gootsteen of het doucheputje in het riool belandt. Dat water gaat doorgaans meteen naar een zuiveringsinstallatie maar is nu terechtgekomen in een sloot. Direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Hoe lang het vieze water al in de sloot stroomt, weet de gemeente niet. Een woordvoerder zegt dat dit al sinds 2014 kan zijn, toen een hemelwatergemaal in de directe omgeving werd geplaatst. Het kan ook zijn gebeurd toen nieuwbouwwoningen in gebruik werden genomen. "Misschien is er een fout in hun rioleringsaansluiting”, zegt een woordvoerder. "Daar moeten we achter zien te komen.”

De vervuiling in de sloot is ontdekt door een medewerker van het waterschap die een grijze waas over het water zag. Het waterschap heeft de gemeente eind 2015 op de hoogte gesteld. Volgens de gemeentewoordvoerder heeft de vervuiling niet geleid tot hogere vissterfte.

De resultaten van het onderzoek moeten in maart of april bekend zijn.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!