Vikingen keren voor even terug in Dongen

DONGEN - Afgelopen zaterdag keerden de Vikingen voor even terug in Dongen. Op de IJzertijdboerderij kwam de Vikinggroep Järn Galtarna Lag hun vechtkunsten vertonen. "Er kwamen heel wat bezoekers af op het evenement. Maar omdat we een goed doorstroming hadden, is het prima gegaan", laat Ellie Oerlemans van de organisatie weten.

De Vikinggroep richt zich vooral op de vechtkunsten uit de vroege middeleeuwen. Ze hebben zich verdiept in deze vechtkunst kleding is aangepast aan die tijd. Ze demonstreren hun vechtkunst met verschillende soorten wapens. (zie fotogalerij onder)

(tekst gaat verder onder foto's)

 

(foto's: Ellie Oerlemans)

De Vikingen geven ook toelichting over hun vechtkunst. "Het zijn Poolse jongens en meisjes die dit doen en het leuk vinden om de vechtkunsten te demonstreren. We zijn echt heel blij en vereerd dat ze naar onze plek wilden komen. Zelfs de Poolse tv kwam langs", aldus Oerlemans.

Ook de Vikinggroep zelf kijkt tevreden terug op de dag. "Het was een leuke dag voor onze groep, we deden een show op een geweldige plek voor naspelen Het publiek, de sfeer of zelfs het weer was geweldig", schrijft de groep op hun Facebookpagina.

Deel dit bericht met je vrienden!