Vliegende start voor Sjors Sportief / Creatief (Video)

LANGSTRAAT - Via de actie Sjors Sportief en Sjors Creatief nodigen bijna zestig aanbieders van sport en cultuur kinderen uit voor proeflessen en kennismakingsactiviteiten. Om de start van het project te vieren, vonden woensdag 14 april kleinschalige kick-offs plaats.

Eigenlijk was het openingsfeestje al een week eerder gepland, maar toen gooiden sneeuw en kou roet in het eten: de kick-offs werden afgeblazen. Gelukkig waren de weergoden de organisatie nu wel goed gezind.

Overhandiging boekje Sjors 

Onder begeleiding van een fris lentezonnetje overhandigde kindervriend Sjors, boegbeeld van de campagne, een exemplaar van het boekje aan John van den Hoven, wethouder sport en cultuur. “Dit boekje is speciaal voor jullie gemaakt”, vertelde de wethouder aan de aanwezige kinderen. “Het staat vol met leuke sporten en creatieve activiteiten. Maak gerust kennis met verschillende dingen, zodat je ontdekt wat bij je past.”

Veel langer mocht zijn verhaal niet duren, want de kinderen stonden te popelen om te beginnen met de kick-off-activiteiten. Ze meldden zich vooraf aan voor combinaties van hockey en softbal en robots programmeren en de Sport- en Spelbus.

Minstens net zo enthousiast waren de betrokken vrijwilligers en medewerkers van respectievelijk Hockeyclub Waalwijk, Kickers Waalwijk, de Bibliotheek en ContourdeTwern. In de onderstaande video is het enthousiasme te zien van de kinderen en Sjors tijdens de kick-offs.

Deel dit bericht met je vrienden!