Voetbal is voor iedereen! (Video)

WAALWIJK – Voetbalclub RWB uit Waalwijk  is een initiatief gestart om een G-team op te zetten. Het idee is ontstaan door Martijn Weisbeek, die zelf met een handicap kampt en geen voetbalteam kan vinden omdat er gewoon geen G-elftallen zijn in Waalwijk. Zonde, want de wil om te voetballen bij onder andere Martijn is er wel.

Hoewel RWB in 2009 al plannen had om een G-team op te richten, is dat nooit echt doorgezet.  Het idee kwam voort uit de Special Olympics, al is het initiatief om een G-elftal op te zetten niet echt van de grond gekomen.

Door de wens van Martijn is het idee weer in leven gebracht. Het G-voetbal is voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. RWB wil zich richten op een G-team met jongens en meisjes van 16 jaar of ouder. Martijn wil graag een team hebben waar ze uiteindelijk ook in competitie mee kunnen gaan spelen.

De wedstrijden worden gespeeld met 8 tegen 8 of 7 tegen 7. De RWB vindt het belangrijk dat ook mensen met een beperking van voetbal kunnen genieten. De club wil in september 2021 van start gaan met trainen en competitie voetbal.

Deel dit bericht met je vrienden!