Voetbalclubs coronaproof voor start van de competitie

LANGSTRAAT - Over een paar weken begint het nieuwe voetbalseizoen weer. De voorbereiding voor de clubs is niet optimaal geweest, omdat ze rekening moeten houden met coronamaatregelen. Toch hebben een aantal clubs uit de Langstraat de zaken goed op orde, voordat de competitie begint.

"We volgen het protocol dat we van de KNVB hebben gekregen. Zo hebben we looproutes vastgelegd voor de toeschouwers en gaan we op kort termijn ook een aantal stoelen afplakken op de tribune. Niet iedereen kan bij een wedstrijd van ons aanwezig zijn helaas", zegt Bas Bruurmijn van Rood Wit Blauw.

Bruurmijn houdt overigens wel zijn hart vast. "Bij een team uit onze competitie zijn er ook zieke voetballers geweest. Ik ben bang dat het bij ons ook zou kunnen gebeuren. Maar goed, we doen er alles aan om dat te voorkomen."

Collega Joost van Loon van Uni Animo concludeert hetzelfde als het gaat om de toeschouwers bij wedstrijden. "Door het coronavirus kan niet iedereen erbij zijn. Gisteren speelde het eerste een oefenwedstrijd tegen N.E.O'25 en dat was een mooie test voor ons."

De wedstrijd werd na een uur gestaakt omdat het licht uitviel, maar toch zag van Loon wel lichtpuntjes. "De mensen hebben zich goed aan de regels gehouden. De meeste vonden het ook geen probleem om hun gegevens achter te laten om de kantine in te kunnen. Er was er eentje die er wel moeite mee had, maar die hebben we helaas naar huis moeten sturen." Overigens heeft Uni Animo een plan bedacht. Ze hebben namelijk kartonnen dozen die je uit kun vouwen op de grond (zie foto). "Die dozen zijn precies 1,5 meter, dus iedereen kan zo de exacte afstand houden", aldus van Loon.

VV Desk uit Kaatsheuvel heeft iets anders verzonnen om de mensen op de regels te duiden. "Wij hebben toezichthouders bij wedstrijden die populair zijn, zoals streekderby's. Ook bij ons moet iedereen gegevens invullen als ze de kantine in willen. We hebben de de kantine wel ingericht dat je goed kunt zitten op veilige afstand en we gaan nog plexiglas plaatsen tussen de plekken in", vertelt Ed van Ham.

De clubs uit de Langstraat lijken de zaken goed voor elkaar te hebben, al is het niet duidelijk hoe het komende seizoen gaat lopen. Desondanks hopen de club op een goed jaar, zonder problemen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!