Vrachtwagen verkijkt zich weer op viaduct

WAALWIJK - Het gebeurt de laatste jaren welk vaker: een vrachtwagen die klem komt te zitten in een viaduct aan de Hertog Janstraat in Waalwijk. Om dit soort ongelukken in de toekomst te voorkomen, werden er waarschuwingsbalken geplaatst. Tegen beter weten in, want op dinsdagochtend ramde een vrachtwagen een van de balken.

Een vrouw die voorbij fiets, ziet dat er een balk mist voor het viaduct en schudt zuchtend met haar hoofd. "Het is toch ongelooflijk. Hoe kan een chauffeur nu niet weten hoe hoog zijn vrachtwagen is? Er moet echt iets gebeuren, want dit kan zo niet langer." Als het aan haar ligt, is de oplossing vrij simpel. "Eigenlijk moet de tunnel wat dieper worden gemaakt, zodat de vrachtwagens er onder door kunnen. Ik zie het namelijk niet zo snel gebeuren dat het inschattingsvermogen van vrachtwagenchauffeurs beter gaat worden, omdat er al jarenlang ongelukken gebeuren met vrachtwagens."

Een wielrenner, die ondertussen gestopt is bij een stoplicht, pikt de preek van de vrouw op en sluit zich er bij aan. "Ik hoorde dat er vanochtend een vrachtwagen tegen een balk was gebotst? Je vraagt je af hoe het mogelijk is. Ik vind dat er nog meer waarschuwingsborden moeten komen, of de vrachtwagens moeten een andere route nemen. Het is vooral vervelend voor mensen die achter een vrachtwagen zitten, want die kunnen vervolgens geen kant op. Maar goed, er zal voorlopig toch niks aan gedaan worden."

In de afgelopen vijf jaar zijn er meer dan tien ongelukken geweest met vrachtwagens, ondanks de waarschuwingsborden die werden geplaatst door Rijkswaterstaat.

Deel dit bericht met je vrienden!