‘Vrouw en dochter coronapatiënt werken op basisschool’

LOON OP ZAND - De 56-jarige man uit Loon op Zand heeft de besmetting mogelijk opgelopen tijdens een bezoek aan een beurs in de Italiaanse streek Lombardije. Ook een man uit Kaatsheuvel zou de betreffende beurs hebben bezocht, meldt een bron aan onze redactie. Het virus was eerder al geconstateerd in die regio.

Het RIVM onderzoekt nu mensen die nauw contact hebben gehad met de ondernemer. Het gaat daarbij om onder meer zijn vrouw en dochter. Beiden zijn volgens meerdere bronnen werkzaam bij basisscholen in de gemeente Loon op Zand. Onduidelijk is of dit iets betekent voor hun werkzaamheden komende week. De basisscholen hebben momenteel carnavalsvakantie.

Carnaval
De man bij wie de besmetting is geconstateerd zou de afgelopen dagen ook carnaval hebben gevierd. Dat is nog door geen van de instanties bevestigd. De man is momenteel in isolatie onder behandeling in het ETZ in Tilburg.

In een verklaring geeft het RIVM aan dat personen die contact hebben gehad worden gemonitord. Zij moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. “Zij moeten ook melding maken van andere klachten die zij hebben. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden”, aldus het RIVM.

Volgens burgemeester Hanne van Aart is het te vroeg om een bewonersbijeenkomst te organiseren. “We weten nog te weinig”, zegt ze tegenover RTL Nieuws.

Deel dit bericht met je vrienden!