VVD Waalwijk na plaatsing niet-bedelenbord: ‘Stop met onzinborden’ (video)

WAALWIJK - Een verbodsbord voor het drinken van alcohol op straat, een verkeersbord met de tekst 'Groet elkaar' en nu ook een niet-bedelenbord. Onzinborden, stelt VVD Waalwijk, borden die moeten verdwijnen.

Het niet-bedelenbord op het Bloemenoordplein is tot stand gekomen omdat winkeliers last hadden van een bedelaar die zich daar, volgens de winkeliers af en toe liet zien. Frank Spierings, fractievoorzitter van de VVD, ziet in het net geplaatste bord geen oplossing. ''Door het bord op dit plein neer te hangen, is het hier illegaal om te bedelen. Ondertussen kun je bij de winkelcentrum de Els wel gewoon bedelen, want daar hangt dan weer geen bord. Daar schiet je helemaal niets mee op.''

Het is niet alleen het niet-bedelenbord waar de VVD van af wil. Zo staat er in het centrum een bord over het verbod op alcohol drinken op straat in het centrum. ''Ik vind dat je in de hele gemeente geen alcohol op straat zou mogen nuttigen'', zegt Spierings.

De VVD heeft vorig jaar een motie ingediend over wat de fractie de onzinnige borden van de gemeente Waalwijk noemt. Hoewel er nog geen verbodsborden verwijderd zijn, is het college bezig met een oplossing voor de onnodige borden.

Deel dit bericht met je vrienden!