Waalwijk wil dat de Markt autovrij wordt

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk wil dat de Markt autovrij wordt. Op dit moment is het gebied tussen de Stationsstraat en de Grotestraat nog te onveilig voor de voetgangers, maar daar moet verandering in komen. Wethouder John van den Hoven vertelde in een interview op Langstraat Languit over de plannen om het plein autovrij te maken.

''Het hart van de stad moet meer een verblijfsfunctie krijgen. Er lopen veel voetgangers in dat gebied en voor hen is het vervelend als zij plaats moeten maken voor de vele auto's die hier doorheen rijden. We hebben veel onderzoek gedaan naar hoe we dit probleem moeten aanpakken en veel gesprekken gevoerd met bedrijven en omwonenden. Het centrum kan zo wat prettiger worden'', aldus Van den Hoven.

Er moeten volgens Van den Hoven een aantal dingen veranderen. ''De Grotestraat wordt een eenrichtingsverkeer straat. Wij gaan er op controleren dat er niemand toch de straat inrijdt vanaf de andere kant. Daar komt ook een verbodsbord te staan. Anders volgen er boetes. Het blijft wel mogelijk voor mensen om tot 12.00 uur 's middags te laden en lossen.''

De gemeente gaat 19 november beslissen of dit plan doorgaat. Als de raad hiermee instemt, zullen de werkzaamheden begin volgend jaar beginnen.

Deel dit bericht met je vrienden!