Waalwijk zit stiekem al klaar voor 1 juni

WAALWIJK - De terrassen gaan officieel pas op 1 juni weer gedeeltelijk open, maar in Waalwijk wordt alvast voorzichtig geoefend met ‘terrasjes pakken’. Dat bleek woensdagmiddag tijdens de weekmarkt.

Nee, officieel moeten ze nog een poosje wachten in Waalwijk. Maar dat ze het ‘terrasje pakken’ nog niet verleerd zijn, bleek woensdagmiddag. Tijdens de weekmarkt in het centrum voelden sommige jongeren alvast hoe het ook alweer was, op een terrasstoel zitten. Op gepaste afstand van elkaar genoten ze er van de passerende marktgangers. Al was van bediening, zoals de regels voorschrijven, geen sprake.

Uitzondering
Ze vormden een uitzondering, overigens. In het stadshart wordt weliswaar volop gewerkt aan het gereedmaken van de terrassen; gebruikt worden ze voorlopig niet of nauwelijks. Neem de tafels en stoelen van La Bella Villa. Afgegrendeld door een rood/wit lint wachten ze geduldig op aandacht van de bezoekers. Dat zal vermoedelijk op 1 juni zijn, wanneer de overheid groen licht geeft.

Boodschap serieus
En naar die dag leven de middenstanders zichtbaar toe. Niet alleen de horecagelegenheden; ook de overige zaken. Zo is een aantal van hen druk met de verkoop van mondkapjes, die vanaf 1 juni gedragen moeten worden in het openbaar vervoer. “Het loopt nog niet storm, maar mensen nemen de boodschap van de overheid wel serieus lijkt het”, zegt een verkoopster van de Big Bazaar. “Er worden behoorlijk wat mondkapjes verkocht.”

Het is misschien wel een alleszeggend beeld over het huidige gemoed in de schoenenstad. Het duurt nog even, maar Waalwijk lijkt klaar voor 1 juni.

Deel dit bericht met je vrienden!