WaalwijkBezorgt.nl geeft lokale middenstand opkikker

WAALWIJK - De lokale horecabedrijven en winkeliers hebben het lastig vanwege de coronacrisis. Om ervoor te zorgen dat de bedrijven toch nog aan omzet komen, is een actie op touw gezet. De website WaalwijkBezorgt.nl biedt een steuntje in de rug. “We merken dat het initiatief enorm aanslaat”, zegt Jules Pulles, een van de initiatiefnemers.

Het zijn barre tijden, ook voor horecabedrijven en winkeliers in Waalwijk en omgeving. Vanwege de coronacrisis zijn veel ondernemingen noodgedwongen gesloten. Met alle grote financiële gevolgen van dien. Het vormde voor webontwikkelaar Mustmedia en reclamebureau Pulles & Pulles de reden om de krachten te bundelen.

Steuntje in de rug
Met de website WaalwijkBezorgt.nl willen zij de lokale middenstand een steuntje in de rug geven. “Ondernemers die een tijdelijke bezorgdienst hebben, kunnen zich kosteloos bij ons melden”, zegt Jules Pulles, mede-eigenaar van het Waalwijkse reclamebureau Pulles & Pulles. “Op de website bieden we een overzicht van alle lokale bedrijven die nu bezorgen.”

Kort nadat de website in de lucht ging, hadden al dertien ondernemers zich gemeld. Inmiddels staat de teller op liefst 23. “Dat zegt wel iets over het succes van de site. We merken dat het initiatief enorm aanlaat”, vertelt Pulles. “Het is een mooie manier om de ondernemers wat extra exposure te geven.”

Veel gebruik
Debby Hesselberth, eigenaresse van de in Waalwijk bekende brasserie Sublime, is een van degenen die zich heeft aangemeld bij de initiatiefnemers van WaalwijkBezorgt.nl. “Elke ondernemer ondervindt de gevolgen van de crisis. Daar vormt ons bedrijf geen uitzondering op. Om onze klanten toch nog te kunnen bedienen, hebben we twee dagen per week een bezorgservice ingesteld. Op deze wijze willen we ervoor zorgen dat klanten toch nog van onze gerechten kunnen genieten. We merken dat velen gebruik maken van dat aanbod. Dat is fijn om mee te maken.”

“Welke restaurants bieden hun culinaire kwaliteiten als bezorg- en/of afhaalservice aan? Welke verswinkels komen hun producten graag bij u thuis leveren? Hoe kunt u snel bestellen? Al die zaken zijn op de website te vinden”, zegt Jules Pulles, die benadrukt dat lokale bedrijven zich nog steeds kunnen aanmelden. “We hopen van harte dat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat de ondernemers goed door de crisis komen.”