Waalwijkers verzetten huwelijk vanwege corona-crisis (video)

WAALWIJK - Verschillende Waalwijkse stellen die deze periode zouden trouwen, hebben besloten daar voorlopig van af te zien. Aanleiding hiervoor vormt de coronacrisis, die er voor gezorgd heeft dat in de trouwzaal in Waalwijk nog slechts plaats is voor vijftien aanwezigen tijdens de huwelijksplechtigheid. Ook het gebrek aan horecagelegenheden speelt hierin een rol.

In de periode eind maart tot begin juni stonden aanvankelijk veel reguliere huwelijksplechtigheden gepland in de gemeente Waalwijk. Dertien stellen hebben besloten de huwelijksceremonie uit te stellen tot na 5 juni, wanneer de maatregelen in het sociale verkeer mogelijk weer wat versoepeld zijn door de landelijke overheid. Drie huwelijken zijn geannuleerd. Onduidelijk is nog wanneer die stellen elkaar nu het jawoord zullen geven.

“Er is een aantal stellen dat heeft besloten het geplande huwelijk niet door te laten gaan”, bevestigt Mia Hamoen, senior medewerker publiekszaken van de gemeente Waalwijk. Vanwege alle maatregelen tijdens de coronacrisis biedt de trouwzaal in de stad nog slechts plaats aan vijftien aanwezigen. Gewoonlijk kunnen dertig personen de plechtigheid bijwonen. Daarnaast zijn horecazaken voorlopig dicht, waardoor het organiseren van een groot huwelijksfeest in elk geval tot 1 juni onmogelijk is.

“We begrijpen het als stellen hun huwelijk daarom uitstellen”, toont Hamoen zich begripvol. “Het is tenslotte hun grote dag. En uiteraard kunnen die stellen kosteloos annuleren.”

Deel dit bericht met je vrienden!