Waarschuwing Loon op Zand: ‘Stop alleen blad in de bladkorven’ (video)

LOON OP ZAND- De gemeente Loon op Zand heeft haar inwoners een laatste keer gewaarschuwd over de bladkorven. ''Ze zijn voor bladeren en voor niets ander'', aldus de dringende oproep van wethouder Gerard Bruijniks.

Een aantal van de bladkorven zijn regelmatig gevuld met takken, halve boomstammen en soms zelfs afval. Die spullen mogen absoluut niet in de korven komen. ''Een bedrijf moet straks die bladeren omzetten in compost. Als daar iets anders tussen zit, dan kan dat bedrijf er niks mee en dat kost de gemeente extra geld. Het bedrijf stuurt de extra gemaakte kosten naar ons'', aldus Bruijniks.

De gemeente heeft de bladkorven waarbij dit is misgegaan voorzien van gele waarschuwingsborden. Mocht het toch nog een keer gebeuren dat iemand er iets in gooit wat er niet in thuishoort, dan gaan de bladkorven weg. Woordvoerder van de gemeente Loon op Zand hoopt dat het niet zo ver komt. “In het minst gunstige geval moeten we het doorberekenen in onze volgende begroting en dat zou dan ten nadele zijn van de inwoners. Maar goed, zo ver is het gelukkig nog niet. We proberen mensen op een vriendelijke manier te overtuigen om de bladeren in de korf gooien en geen ander afval. Hopelijk begrijpen de inwoners onze boodschap.”

Deel dit bericht met je vrienden!