Waspikse Songfestival levert mooie prijswinnaars op

WASPIK – Ruim vijfhonderd mensen genoten afgelopen zaterdag in Den Bolder met volle teugen van het 24e Songfestival. Prijzen waren er voor Miep Miep, de Poelepetaote, Mettel Leo en Ut Kliekskuh.

Het Songfestival is voor de carnavalsminnende Waspikker haast een verplichting om bij te zijn. Hoewel het echte carnavalsfeest pas over twee weken losbarst, is men het er in Waspik roerend over eens: carnaval begint in ‘Maoneblusserslaand’ met het Songfestival. Stichting Jeugdcarnaval Waspik tekende dit jaar voor de 24e keer voor de organisatie van het uit de hand gelopen liedjesfestival. Ruim 170 enthousiastelingen verdeeld over dertien groepen en vijf individuele deelnemers en duo’s streden met elkaar om de hoogste eer.

Het bleek weer een zware taak voor de jury om een winnaar te kiezen. Per deelnemende act werd er door de vijf juryleden gejureerd op muziek, tekst, uitvoering en algemeen. Voorafgaand aan het festival hebben de juryleden (allen afkomstig buiten Waspik) wel de CD gehad met daarop alle deelnemers om aan het Waspikse dialect te wennen. Bij de categorie individueel werd Miep Miep eerste voor Toonie Makaroonie en ZDKAB. Een winnaar kiezen uit de dertien deelnemende groepen bleek een moeilijkere klus voor de jury, hoewel de jury het eens was over de winnaar. Derde en tweede werden respectievelijk de Golden Liefjes en Ut Kliekskuh. Het 24e Songfestival werd bij de groepen gewonnen door de Poelepetaote met het lied ’D’n onrustige Rus’.

De organisatie van het Songfestival heeft sinds enkele jaren naast de officiële jury een publieksprijs ingesteld. Hierbij bepalen de deelnemers onderling welke act zij het leukste of het beste vinden. Veel deelnemers vinden het winnen van de publieksprijs nog een grotere eer dan het winnen op basis van het juryrapport. De publieksprijs 2016 werd heel overtuigend gewonnen door Mettel Leo / CV De Leo’s. De Jan Kamp Wisseltrofee ging dit jaar naar Ut Kliekskuh.

Van alle deelnemers die aan het Songfestival hebben deelgenomen is een CD verschenen. Het schijfje is voor 11 euro verkrijgbaar bij Slagerij Snels (Kerkstraat) en ’t Carmelietje (Carmelietenstraat) in Waspik. De complete uitslag is te vinden op internet: www.carnavalwaspik.nl

Deel dit bericht met je vrienden!