Wat is er allemaal te doen met Halloween in De Langstraat? (Video)

DE LANGSTRAAT - Op zondag 31 oktober is het Halloween. Het griezelfeest, dat zijn oorsprong vindt in het Verenigd Koninkrijk, wordt in Nederland steeds populairder. Ook in De Langstraat gaan veel kinderen dit jaar voor snoepjes langs de deuren. De populariteit van de feestdag neemt niet alleen bij de kinderen toe, maar ook bij de ouders. Zij stoppen steeds meer energie in het griezelig aankleden van hun huis (zie video).

Tijdens Halloween verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt, die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Vervolgens roepen ze trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. Ook in de Langstraat lopen de kinderen rond. Kijk even goed naar het overzicht hieronder en zorg ervoor dat je voldoende snoep in huis hebt.

Landgoed Driessen
In Landgoed Driessen kunnen de kinderen op zaterdagavond langs de huizen. Door Dolle Dries is een route uitgestippeld waar de kinderen bij, van te voren aangemelde, huizen langs kunnen.

De Moer
Ook de kinderen van OBS de Start in de Moer kunnen meedoen aan een Halloweenoptocht. Door heel het dorp worden posters bezorgd die mensen voor het raam kunnen hangen. Bij deze huizen kunnen de kinderen langs de deuren. De ouders hebben dit georganiseerd.

Pukkemuk
Bij Pukkemuk is er op vrijdag en zaterdag avond een spooktocht. Om 18.00 begint de avond met een introshow van 10 minuten, daarna gaan de kinderen naar buiten voor de spooktocht met opdrachtjes. De spooktocht duurt tot ongeveer 20.00.

Kids-Time
In de nieuwe binnen- en buitenspeeltuin, Kids-Time, kunnen kinderen op 30 oktober van 14.00 uur tot 19.00 terecht. Kids-Time is dan voor het eerst regulier geopend en alle kinderen komen verkleed. Er is een kampvuur en de kinderen kunnen heksendrankjes maken. Kids-Time probeert het niet te eng te maken zodat het voor kinderen van alle leeftijden leuk blijft.

d'Oultremontcollege
Het d'Oultremontcollege in Drunen organiseert op 5 november een spooktocht voor de leerlingen uit de eerste klas. Iedereen die het leuk vindt om hieraan mee te doen, heeft zich kunnen inschrijven.

Partywinkels
Een andere traditie van Halloween is het verkleden. Nu de populariteit van Halloween toeneemt, zou je ook verwachten dat winkels meer Halloweenkleding verkopen. Maar is dat ook echt zo? Bij Party Planet in Waalwijk merken ze de laatste jaren ook dat Halloween aan populariteit toeneemt. "Gezinnen komen rond Halloween steeds vaker langs om accessoires te halen om hun huis en tuin mee te versieren. Daaraan merk je wel dat het leeft".

Bij Party-4-kids is het wat minder druk. Ondanks het feit dat zij wel griezelige items verkopen, komen er nog geen kopers. "Dat ligt niet aan Halloween, maar dat is bij ons al langer het geval."

Deel dit bericht met je vrienden!