‘We blijven bouwen aan Dongen’

DONGEN - Het is het paradepaardje van Dongen, de wijk De Beljaart. De planvorming van de uitbreidingswijk begon in 2005. Nu, vijftien jaar later, nadert de voltooiing ervan. Tot voldoening van wethouder Eline van Boxtel. “Ik durf te zeggen dat het een prachtige wijk is geworden.”

Ze komt lofuitingen tekort wanneer ze door de wijk De Beljaart wandelt, wethouder Eline van Boxtel. Sinds 2008, toen de eerste woningen werden opgeleverd, is het in de buurt een komen en gaan van bouwvakkers en hijskranen. Maar inmiddels ademt het prestigieuze gebied haast de rust van een tropisch eiland. “Of het nu ouderen zijn, tweeverdieners of jonge gezinnen; iedereen woont hier naar zijn of haar zin”, zegt de pas 34-jarige wethouder. “Wanneer het straks helemaal af is, hebben we hier een wijk om trots op te zijn.”

Naast woningen (straks 777 in totaal) biedt de wijk een mix van woningtypen (huur en koop), een medisch centrum, een woonvoorziening voor mensen met een beperking en een groene long die de wijk verbindt met de ecologische verbindingszone. Ook zijn plannen voor een Integraal Kind Centrum (IKC) in voorbereiding.

Vorige week heeft het college ook nog eens ingestemd met het ontwerp van het uitwerkingsplan voor Fase 5 van De Beljaart. Het plan omvat de bouw van maximaal 65 woningen en gaat vanaf 26 juni ter inzage voor inspraak.

Of Dongen, dat inmiddels circa 26.000 inwoners telt, dan helemaal af is, luidt de vraag aan Eline van Boxtel. "Nee, natuurlijk niet”, besluit ze. "Dongen is nooit af. We blijven bouwen aan Dongen.”

Deel dit bericht met je vrienden!