‘We willen geen Lidl in deze straat’ (video)

WAALWIJK - De bewoners van de Torenstraat en Loeffstraat in Waalwijk zijn het er unaniem over eens: ze willen geen Lidl in hun buurt. En toch lijkt de winkelketen er in september voor de duur van veertien maanden neer te strijken. “Het is levensgevaarlijk”, stellen buurtbewoners.

De huidige vestiging van de Lidl, in buurtcentrum Laageinde in Waalwijk, staat vanaf september in de steigers. De supermarkt, tevens eigenaar van het winkelcomplex, grijpt die gelegenheid meteen aan om het hele winkelcentrum op te knappen. Gevolg daarvan is dat de supermarkt en twee andere winkels voor de duur van veertien maanden moeten verhuizen. Een leegstaand pand in de Torenstraat lijkt het nieuwe onderkomen te worden.

“Absoluut onwenselijk”, stelt buurtbewoners Esther Cornelissen. “In dit piepkleine en smalle straatje gaan dagelijks straks duizend auto’s rijden om naar de Lidl te gaan. Dat is gevaarlijk voor de vele kinderen die hier wonen.” Een andere buurtbewoner, Jack Put, deelt haar zorgen. “Het gevaar van ongelukken ligt op de loer. Dit is vragen om problemen. We willen geen Lidl in deze straat.”

Deel dit bericht met je vrienden!