‘We zijn de verbinding tussen RKC en supporters’

WAALWIJK - De stemmen van Bram Vingerling, Tim van Beers en Lucas Paulides beginnen stilaan vertrouwd te raken in Waalwijk en regio. Samen vormen ze namelijk het geluid van de RKC Podcast, de allereerste podcast in de historie van de Brabantse club, te beluisteren op Langstraat FM. “Anderhalf uur ouwehoeren over je cluppie; geweldig om te doen.”

De liefde voor een voetbalclub ontstaat soms plotseling. Vraag het Bram Vingerling, een van de vertrouwde stemmen van de RKC Podcast. Dik 23 jaar geleden is het alweer, dat zijn vader hem meenam naar een thuiswedstrijd van de Waalwijkse trots, tegen het toenmalige FC Zwolle. Een duel dat de geel/blauwen met liefst 6-0 wonnen. “Zo’n feestwedstrijd in de nacompetitie, weet je wel”, zegt de in Wageningen woonachtige Bram. “Ik was meteen verkocht. Vanaf die dag was RKC míjn club.”

Anekdotes

Best kans dat Bram de komende tijd nog eens verhaalt over die juni-dag van 1997. Zoals het evenmin uit te sluiten valt dat Tim van Beers en Lucas Paulides ook nog de nodige anekdotes hebben over hun band met RKC. En dat treft. Want hun avonturen zijn sinds het begin van dit jaar voor iedereen te beluisteren dankzij de RKC Podcast, via de ether te beluisteren op Langstraat FM, en via de bekende streamingdiensten. “Anderhalf uur ouwehoeren over je cluppie; geweldig om te doen”, zegt Bram. “En de andere jongens denken er gelukkig net zo over.”

Eens per maand

Eens per maand schuiven ze met elkaar aan om een uitzending op te nemen. Dat is minder frequent dan veel andere podcasts over voetbalclubs, maar volgens de drie past een maandelijkse uitzending feilloos bij de relatief kleine club die RKC is. “Je wilt in de uitzending ook wel iets te melden kunnen hebben”, vertelt Bram. ,,Dat kunnen we nu prima. In een maand tijd gebeurt ook bij RKC genoeg. Omdat weinig media aandacht besteden aan onze club, kunnen we actueel en nieuwswaardig zijn en daarnaast ook de achtergronden belichten. Het is fijn om te merken dat we goede reacties krijgen van onze luisteraars.”

Prominenten

Tal van prominenten schoven inmiddels al aan tijdens de RKC Podcast. Denk aan algemeen directeur Frank van Mosselveld en technisch directeur Mo Allach. En ook woordvoerder Ruben Rijpma zat al eens aan tafel met de drie fanatieke RKC-supporters. “Onze toon is opbouwend kritisch”, zegt Bram. “We hebben het beste met de club voor, maar durven heus ook wel kanttekeningen te plaatsen. Dat moet ook, vinden we. Het geeft immers alleen maar onze betrokkenheid aan. Gelukkig verleent RKC ons alle medewerking.”

Vast thema in de RKC Podcast is het item met Henrico Drost. De afgelopen zomer afgezwaaide verdediger speelt inmiddels bij de amateurs van ASWH en timmert in het dagelijkse leven aan de weg als zaakwaarnemer. Maar de liefde voor de Waalwijkse club zit nog altijd diep bij de in Breda woonachtige Drost. Vandaar dat hij elke uitzending zijn stem laat horen in de show. “Henrico is een aardige kerel en bovendien nog altijd populair bij onze supporters. Hartstikke leuk dat hij aan onze podcast mee wil werken.”

Populair

De komende uitzendingen zullen nog tal van RKC’ers voorbij komen in de RKC Podcast. Een van de spelers die bij Bram hoog op het lijstje staat is Richard van der Venne. “Bij een van zijn vorige clubs, Go Ahead Eagles, was die jongen razend populair bij de aanhang. In Waalwijk heeft hij die status vooralsnog niet bereikt. En toch denken wij dat hij alles in zich heeft om bij ons net zo geliefd te worden. Via onze podcast stellen we hem graag aan de supporters voor.”

Want daar is de podcast voor bedoeld, benadrukt Bram: met een positieve ondertoon het wel en wee van RKC belichten. “We zijn de verbinding tussen de club en de supporters. En we hebben allemaal hetzelfde mooie belang: ons RKC.”

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!