Whapp is er voor iedereen, ook voor Waalwijkse tortelduifjes (video)

WAALWIJK - Het succes van de WhatsApp Buurt Preventie en de WeHelpen App – kortweg Whapp – is groot. Dit stelt Patricia Braat, een van de aanjagers van de app, waarop mensen terecht kunnen die een dienst aanbieden of er een nodig hebben. “Van iemand die hulp wil bij het zorgen voor de kat tot het vertalen van een liefdesbrief; de app kan voor iedereen wat betekenen.”

Whapp is een app waar op een persoonlijke, veilige, betrouwbare en niet-commerciële manier hulpvraag en -aanbod in de buurt bij elkaar wordt gebracht. Samen met Groningen nam Waalwijk afgelopen jaar de pilot op zich van dit initiatief. Met succes. Want inmiddels maken zo’n vijfhonderd inwoners van de Brabantse stad gebruik van de app. “We zijn heel blij dat dankzij de app zoveel mensen geholpen worden”, stelt Patricia Braat, een van de initiatiefnemers van de app. “We krijgen goede reacties.”

Waarde
Met name in deze coronatijden blijkt de Whapp bij uitstek zijn waarde te vervullen, ervaart Braat. “Je merkt dat mensen het in deze periode nog moeilijker hebben. Voor velen van hen biedt de app dan uitkomst. Dankzij het gebruik van de app kunnen ze geholpen worden. Dat kan voor ingewikkelde zaken zijn, maar ook voor wat meer alledaagse problemen. Denk aan iemand die vanwege gezondheidsproblemen zijn of haar tuin niet meer kan doen. Geregeld staat er dan snel een stadsgenoot voor de deur die de klus op zich neemt.”

Vrijwillig
Op vrijwillige basis, benadrukt Braat. Er wordt geen geld betaald voor diensten. En juist dat is volgens haar de kracht van het initiatief. ,,Je merkt dat er mooie dingen uit ontstaan. Vaak blijven de mensen namelijk contact houden. Denk bijvoorbeeld aan die meneer die een liefdesbrief wilde schrijven aan een meisje in Frankrijk, maar de Franse taal niet machtig was. Dankzij de app-hulp is er inmiddels een mooie liefde uit voortgekomen. Dat tekent de kracht van het initiatief. Van iemand die hulp wil bij het zorgen voor de kat tot het vertalen van een liefdesbrief; de app kan voor iedereen wat betekenen.”

Deel dit bericht met je vrienden!